Nicolai Chokolade
Nicolai Formsgaard Bruun
Nicolai chokolade er en Århus baseret virksomhed, der fremstiller og producerer chokolade. Firmaets ejer er 16-årige Nicolai, der ved siden af sin helt store passion, går i folkeskole i Århus. Nicolai har været betaget af chokoladeproduktionen hele sit liv. For Nicolai er chokoladeproduktion en hobby og fritidsinteresse, som lige p.t. kun begrænses af en folkeskole, der skal gøres færdig, og derved forhindrer Nicolai i at bruge alle sine vågne timer på at designe og lave chokolade. Nicolai har deltaget i flere chokoladekurser bl.a. på Kold College, hvor han i 3 dage fik lov at arbejde sammen med uddannede chokoladekonditorer, fagkokke og andre professionelle. Nicolai planlægger at tage chocolatieruddannelsen i vinter og foråret og hvis han vælger at tage eksamen med (ikke besluttet endnu) så bliver han den yngste chocolatier i Danmark.
Nicolai chokolade
For små 3 år siden, fik Nicolai anskaffet sig sit eget, professionelle køkken, hvori han kan designe, fremstille og udvikle al slags fantastisk chokolade. Det hele foregår i kælderen på hjemmeadressen, som også huser en storebror samt mor og far, men foregår naturligvis under ordnede og professionelle forhold. Udstyret er købt ved anerkendte leverandører, og der er fødevarer- og kvalitetskontrol på køkkenet.
Nicolais filosofi
For Nicolai går friskhed og kvalitet hånd i hånd, og denne sammensmeltning skal kunne smages i hvert eneste stykke chokolade. Havtornen er plukket ved Limfjorden, hindbærrene er fra en Sydfynsk have, som Nicolai selv har plukket, rengjort og frosset, og Nicolai fremstiller kun chokolade på bestilling, for at sikre den bedst mulige kvalitet.
Bæredygtighed
For Nicolai er bæredygtig et vigtigt begreb, som skal kunne afspejle sig i processen om at fremstille og sælge chokolade. Nicolai ønsker at også sælge sine chokolader i æsker, som er produceret i Danmark og som ikke består af plastik.